Najave     | 19.10.2020. 13:45 |

U Sarajevu Webinar o temi 'Sigurnost i nezavisnost novinarki i novinara'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Austrijska ambasada u Sarajevu najavila je za sutra Webinar o temi "Sigurnost i nezavisnost novinarki i novinara", koji Savezno ministarstvo za Evropu i vanjske poslove Republike Austrije organizira zajedno sa ambasadama Ujedinjenog kraljevstva i Kanade u Beču.

Taj virtuelni događaj realizira se u okviru Koalicije za slobodu medija, koju su Ujedinjeno kraljevstvo i Kanada osnovale 2019. godine, a kojoj pripada i Austrija.

Radi se o regionalnoj "predkonferenciji“ za drugu Međunarodnu konferenciju o slobodi medija, koju će organizirati Kanada 16. novembra ove godine u Bocvani, a rezultati sutrašnjeg Webinara će biti uvršteni.

Prvi panel Webinara tematski će biti posvećen pogoršanoj sigurnosnoj situaciji novinarki i novinara, a drugi povećanom broju napada na njihovu nezavisnost, kao i mogućnostima sučeljavanja s tim izazovima.

Oba panela osvijetlit će perspektivu i poseban položaj novinarki i novinara, kao i posljedice COVID-19 na njihov rad. Regionalni fokus ja na aktuelnostima u području Zapadnog Balkana, te Centralne i Istočne Evrope.

- Događaj je usmjeren kako na novinarke i novinare, predstavnike nevladinih organizacija i naučne institucije, tako i na vlade. Za sudjelovanje je potrebna registracija. Više informacija o Webinaru, kao i mogućnost registracije ostvaruje se putem linka: https://ipi.media/safety-and-independence-of-journalism-media-freedom-webinar-oct- 20-zoom/ odnosno https://zoom.us/webinar/register/WN_60X7dfCfRX6tE3G48Ulyzw - navodi Austrijska ambasada Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'