Kultura     | 19.10.2020. 12:39 |

Glavna izvještajna Skupština HKD Napredak planirana za 24. oktobra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, pod predsjedanjem predsjednika Nikole Čiče, u Sarajevu je održana sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", a jedna od glavnih tema sjednice bila je predstojeća Glavna izvještajna Skupština HKD Napredak planirana za 24. oktobra.

U slučaju da se epidemiološka situacija vezana za pandemiju koronavirusa u međuvremenu pogorša održavanje Skupštine bit će prolongirano, zaključeno je, a na Skupštini bi se trebali naći izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te Napretkovih podružnica i udruga. Središnja tema ovogodišnje Skupštine je 30 godina od obnove rada Društva.

Predsjednik Povjerenstva za mlade i stipendije Josip Križanović prezentirao je rad tog povjerenstva istaknuvši da je pripremljen Nacrt novog pravilnika o stipendiranju koji je usklađen s Bolonjskim sustavom studiranja temeljem kojeg će se krajem godine raspisati natječaj za dodjelu stipendija članicama i članovima HKD Napredak za akademsku 2020./2021. godinu.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka, koji je i predsjednik Povjerenstva za podružnice i članstvo, prezentirao je izvješće tog povjerenstva istaknuvši kako je u tijeku proces evidencija članstva podružnica temeljem kojeg će se izraditi jedinstveni registar članstva i nove jednoobrazne članske iskaznice na razini cijelog Društva.

Landeka, koji je također i predsjednik Povjerenstva za izdavaštvo i medije, informirao je nazočne da je iz tiska izašao Napretkov zidni kalendar za 2021. godinu. Kalendar je konceptualno osmišljen kao tematski, a tema ovog kalendara su vodopadi u Bosni i Hercegovini, te da je u pripremi i Napretkov godišnjak, saopćeno je iz HKD "Napredak".

Predsjednik Povjerenstva za gospodarstvo i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović prezentirao je informaciju o aktivnostima tog povjerenstva u proteklom razdoblju.

Na sjednici je također donesena i odluka da se dugogodišnja članica Središnje uprave Venka Zorić kooptira na upražnjeno mjesto dopredsjednika HKD Napredak dok je prijedlog Središnje uprave za upražnjeno mjesto članice Središnje uprave Vanda Babić, dopredsjednica Napretkove zadarske podružnice.

Predsjednik HKD Napredak Nikola Čiča upoznao je članove Središnje uprave da je potpisan Sporazum o suradnji četiri nacionalna kulturna društva u BiH i zajedničkom koncertu tih društava u sarajevskoj Vijećnici te o nedavno održanoj međunarodnoj konferenciji u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Europskog centra za radnička pitanja (EZA) u Zagrebu, čija je tema bila "Bolje obrazovanje i cjeloživotno učenje preduvjet za bolju budućnost mladih".

Na sjednici su usvojeni zapisnici s prethodnih sjednica nakon čega se raspravljalo o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na tim sjednicama, a izvjestiteljica po toj tački dnevnog reda Dragana Radić Poljo, voditeljica Stručne službe HKD Napredak istaknula je da su većina zaključaka i odluka realizirani.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'