Bosna i Hercegovina     | 19.10.2020. 12:17 |

Prognoza vremena za period od 20. oktobra do 2. novembra 2020. godine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Stabilno, suho i pretežno vedro zadžat će se do vikenda na prostoru Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima svježe s mjestimičnom maglom u kotlinama u duž riječnih tokova. Tokom dana za ovo doba godine, ugodno toplo.

Za dane vikenda novo naoblačenje, praćeno kišom i pljuskovima. Više padavina prognozira se na zapadu i jugu zemlje. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 2°C do 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 17°C i 22°C, u Hercegovini do 24°C.

Oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima zadržat će se i početkom naredne sedmice. U jutarnjim satima toplije u odnosu na predhodne dane. Stabilizacija vremenskih prilika prema raspoloživim prognostičkim materijalima očekuje se od srijede (29.10.).

Minimalne temperature zraka varirat će između 7°C i 13°C u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 14°C i 19°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 22°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo