Bosna i Hercegovina     | 19.10.2020. 12:02 |

Humanitarna tura Visočica-Bjelašnica 2020 za pomoć porodici Hrnjak kod Jablanice

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Stanica planinarskih vodiča Sarajevo najavila je za subotu, 24. oktobar humanitarnu turu na Visočicu i Bjelašnicu, ovisno o broju prijavljenih sudionika, a u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama.

Novac prikupljen od humanitarne ture 'Visočica-Bjelašnica 2020' namijenjen je, sad već tradicionalno, za Nermu Hrnjak, samohranu majku troje djece iz sela Zlate kod Jablanice. Njen muž smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći, a troje djece je ostalo bez oca.

Organizator navodi da su planirani usponi na Visočicu - vrh Kom (1.778mnv) ili Glatko (1.792 mnv) - vodiči su Nedim Nalo i Rasim Radonja i Bjelašnicu - vrh Opservatorij (2.067mnv) ili Lisičija Glava (vodiči su Hasna Smječanin i Dino Karadža), ovisno o vremanskim uvjetima.

Mjesto okupljanja za Visočicu je u Sinanovićima u 8.30 sati, a za Bjelašnicu u Babinom Dolu u 8.30 sati. Završetak tura i povratak planirani su za oko 17.30 sati. 

Kako naglašavaju, obuću i odjeću potrebno je prilagoditi vremenskim i uvjetima kretanja na planini.

- Sudionici ture dužni ponijeti osnovnu planinarsku opremu, pridržavati se planinarske etike. Svaki pojedinac preuzima odgovornost za psihofizičku pripremljenost, za turu. Hrana i piće iz vlastitog ruksaka - ističe se.

Uplate za akciju se vrše na terenu, uz napomenu da se ta akcija može podržati i uplatom na račun: Stanica planinarskih vodiča Sarajevo, Žiro račun: 3387202277668449 kod UniCredit Bank d.d., Svrha: Humanitarna tura Visočica-Bjelašnica 2020.

- U zavisnosti od vremenskih uvjeta ili eventualnih nepredviđenih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute i/li vremena povratka. Više informacija na telefonski broj 061/579-605 Husein Šabić - naglašeno je.

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo organizira već nekoliko godina humanitarni pohod za porodicu Nerme Hrnjak, koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'