Sport     | 18.10.2020. 15:21 |

Ekipa Udruženja maloljetnih boraca pobjednik memorijala 'Ramo Biber'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Na drugom memorijalnom turniru u malom nogometu posvećenom Rami Biberu, prvoj žrtvi napada na Sarajevo, pobijedila je ekipa Udruženja maloljetnih boraca (Centar).

Udruženje je u finalu pobijedilo ekipu Saobraćajca, dok je treće mjesto osvojio Bojnik.

Organizator malonogometnog turnira je Udruženje demobilisanih boraca GRAS-a na čelu sa Muamerom Hodžićem, uz pomoć općina Novi Grad i Centar, Gradske uprave Sarajeva, JP Sarajevo i GRAS-a.

Prisutnim se u ime organizacionog odbora obratio Besim Gljiva koji je poželio dobrodošlicu svim ekipama i gledaocima, te posebno istakao angažman cijelog organizacionog odbora na čelu sa Emirom Šehovićem.

- I pored teške situacije u kojoj se nalazi GRAS, ali i koronavirusa, uspjeli smo održati turnir u znak sjećanja na našeg Ramu Bibera. Turnir je prvobitno trebao biti održan u martu, ali smo ga morali prolongirati zbog naredbi Kriznog štaba Kantona Sarajevo. I sada smo ograničili broj učesnika i posjetilaca turnira da bi ispoštovali sve epidemiološke mjere - kazao je Emir Šehović, predsjednik organizacionog odbora turnira.

Čuvar Trebevićke žičare Ramo Biber ubijen je 2. marta 1992. godine na radnom mjestu kao radnik Komunalnog preduzeća GRAS. Obezbjeđivao je Trebevićku žičaru i pazio na protivpožarnu zaštitu tog dana kad je veća grupa naoružanih ljudi počela opkoljavati Gornju stanicu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo