Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Bošnjačkog pokreta

Saopćenje

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta i kandidat za načelnika Općine Centar danas je u parku Hastahana uz prisustvo građana i medija dao sljedeću izjavu:

"U proteklom periodu bilježimo katastrofalan odnos općinskog načelnika Centra Sarajevo i vijećnika prema zelenim površinama, parkovima, čistoći vode i zraka.

U proteklim sedmicama načelnik Nedžad Ajnadžić zajedno s većinom vijećnika donio je odluke o gradnji više nebodera na prostoru Marijin Dvora iza Unitic centra, uništavanje parkovskih površina Hastahane, dozvolama za gradnju poslovnih objekata za banke a Odluka o ustupanju 24.000 m2 zelenih površina Betanije za dodatnu “betonizaciju” predstavlja vrhunac kontinuirane urbicidne politike “trotoar načelnika”. Sve ove odluke donesene su ubrzanom procedurom u posljednjim mjesecima i sedmicama mandata odlazećeg načelnika.

Bošnjački pokret i ja kao kandidat za načelnika garantujemo u narednom periodu više zelenih i rekreativnih površina i zaustavljanje destruktivne politike uništenja Centra Sarajevo sistematskom betonizacijom u interesu tajkuna.

Zelene površine u Centru ćemo proširiti i pristupiti izgradnji novih parkov i vidikovaca uz uređenje novih dječijih igrališta, sportskih i rekreativnih prostora u kombinaciji s ugostiteljskim sadržajima koji će nuditi zdravu hranu i tako Centar Sarajeva učiniti mjestom ugodnog življenja, boravka i turističke ponude.

Sistematski ćemo zaštititi, urediti i obilježiti bogato kulturno historijsko naslijeđe n a području Općine Centar.".

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.