Stranačke aktivnosti     | 16.10.2020. 19:04 |

Saopćenja za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Šefica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Alma Kratina reagirala je na tvrdnje zastupnice Naše stranke da je DF krivac zato što nije formirana Vlada Federacije BiH.

"I ptice na grani znaju da Vlada Federacije BiH nije formirana zato što HDZ i Dragan Čović formiranje Vlade Federacije BiH uslovljavaju usvajanjem HDZ-ove diskriminatorske vizije Izbornog zakona BiH, te stoga čitavu Federaciju BiH drže u stanju blokade. Zna to i gospoda iz Naše stranke, ali više nikoga uopće ne čudi stara navika Naše stranke da u odsustnom trenutku staju na stranu HDZ-a. Jedina krivica DF-a je u tome što mi nismo dopustili usvajanje HDZ-ovog anticivilizacijskog prijedloga izmjena Izbornog zakona. Ako nam to iz Naša stranke stavljaju na teret onda smo mi ponosni na to što nismo dopustili uvođenje etničke diskriminacije u izbornom sistemu BiH.

Optužbe zbog toga što nije popušteno pred HDZ-ovim političkim željama shvatamo kao kompliment. Građani Bosne i Hercegovine nisu ni slijepi ni glupi, kao što to u  NS misle.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'