Sport     | 16.10.2020. 18:27 |

Karačić: Želimo pobjedu na Koševu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 16. listopada (FENA) - Uoči derbija 11. kola nogometne Premijer lige BiH između NK Širokog Brijega i FK Sarajeva, trener "Plavo-bijelih" Toni Karačić kazao je kako na Koševo dolaze po pobjedu.

"Dobro smo iskoristili ovu reprezentativnu stanku, igrači su kvalitetno radili nakon nekoliko dana odmora, ali nažalost, za derbi na Koševu morali smo se pripremati bez trojice važnih igrača koji su imali reprezentativne obveze, a ni ozljede i viroze nas nisu zaobišle", kazao je Karačić na konferenciji za medije održanoj u petak u prostorijama kluba.

Šef stručnog stožera Širokog požalio se kako, u odnosu na utakmicu prije stanke, neće moći računati na čak devetoricu igrača.

"Za derbi na Koševu, pored Bernarda Matića koji je u stanci prešao u Real, ne konkuriraju ni Dario Miškić, Josip Pehar, Filip Brekalo, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Luka Knežević, Toni Jović i Stipe Jurić. Ipak, ne idemo s bijelom zastavom, naši domaćini imaju vrlo kvalitetnu momčad, nemaju poraza, uvjerljivo su prvi, ali vjerujem u kvalitetnu izvedbu svojih igrača. Sigurno ćemo znati zaprijetiti i nije nam cilj ne izgubiti, želimo pobjedu na Koševu", dodao je Karačić.

Istaknuo je također kako očekuje atraktivnu utakmicu za koju bi volio da se igra pred publikom.

"Utakmice između Sarajeva i Širokog uvijek su bile atraktivne i imale poseban naboj, a i mediji su im davali posebnu draž. Unatoč i nekim neumjesnim povicima koje smo znali dobiti s tribina Koševa, žao mi je što neće biti gledatelja. Veći je motiv igrati pred publikom na Koševu, osobno volim taj navijački naboj", poručio je Karačić.

Prvi vratar Širokog Martin Zlomislić otkrio je kako su tijekom desetodnevne reprezentativne akcije golman Sarajeva Vladan Kovačević i on razgovarali o subotnjem derbiju u kojem obojica očekuju pobjedu svojih momčadi.

"Ova utakmica bila je nezaobilazna tema u našim razgovorima, a obojica vjerujemo u pobjede svojih momčadi. Ovo je derbi, istinski derbi koji uvijek ponudi atraktivan nogomet i vjerujem kako će gledatelji pred malim ekranima moći uživati", istaknuo je Zlomislić.

Dodao je kako želi sačuvati svoju mrežu netaknutom, a najveću opasnost po svoj gol vidi u Mersudinu Ahmetoviću.

"Ovaj put im neće biti Benjamina Tatara koji je vrlo kvalitetan igrač, ali ipak za mene najveća opasnost prijeti od Ahmetovića koji je iskusan igrač i odličan napadač. Moj zadatak je sačuvati praznu mrežu, a za ostalo su zaduženi ostali suigrači. Možemo do pobjede", naglasio je Zlomislić.

Utakmica na Koševu igra se u subotu, 17. listopada, s početkom u 19.10 sati uz izravan prijenos na kanalima Arena Sporta, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo