Stranačke aktivnosti     | 16.10.2020. 14:38 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Osuđujemo govor mržnje, targetiranje, spinovanje, laži i izvlačenje izjava iz konteksta u startu kampanje za Lokalne izbore 2020. godine u Tuzli, čemu smo svjedočili iz kabineta gradonačelnika Tuzle.

Ovim putem postavljamo pitanje gradonačelniku Jasminu Imamoviću, da li se kroz neprimjeren vid obraćanja javnosti i političkim protivnicima, tipičan za vlasti u manjem bh entitetu, šatorske zabave i koride koje koriste za političku promociju, želi Tuzlu i poziciju gradonačelnika Tuzle poistovjetiti sa pomenutim, za sve Tuzlanke i Tuzlake neprihvatljivim načinom života i komuniciranja.

Lažno spinovati, targetirati, crtati nekome metu na čelu zbog njegovih političkih ubjeđenja, koja se ne krše sa zakonima Bosne i Hercegovine je za svaki vid osude, naročito kada se za to iskorištava Gradska uprava Tuzle i pozicija gradonačelnika, što bi trebalo pripadati svim građankama i građanima, bez obzira na njihova političku pripadnost, uvjerenje, naciju, ili bilo koju drugu pripadnost. Ovim putem pozivamo sve Tuzlanke i Tuzlake da ne nasjedaju na poruke koje sadrže govor mržnje, poluistine, priče iz oblasti “visoke politike” nevažne za život u loklanoj zajednici.

Demokratska fronta neće učestvovati u sličnim zakulisnim radnjama, koje su u posljednjih 25 godina potpuno udaljili politiku od građana, što “vječnim vlastodršcima” potpuno odgovara. Demokratska fronta građankama i građanima Tuzle nudi partnerstvo. Nudimo teme i rješenja koje se tiču našeg svakodnevnog života, poput unapređenja infrastrukture, bolje primarne zdravstvene zaštite, unapređenja sporta...

Sve one koji žele bolju Tuzlu, pozivamo da ne nasjedaju na spinovanje i pokušaje vrijeđanja zdravog razuma svih nas, čemu smo nažalost svjedočili iz kabineta gradonačelnika Tuzle.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'