Bosna i Hercegovina     | 16.10.2020. 13:30 |

Borci KS traže poštivanje Uredbe za zapošljavanje branilaca i njihovih porodica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo oglasio se povodom sve većeg broja žalbi svojih članova koji traže pomoć nadležnih institucija u Kantonu Sarajevo i Koordinacije boračkih organizacija Kantona Sarajevo, povodom većeg broja institucija u Kantonu Sarajevo koje ne poštuju primjenu Uredbe o jedinstvenim krioterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo.

Odbor upozorava "sve one koji misle da su iznad Zakona i propisa, a koje su usvojili organi institucija u BiH. Predstavnici svih boračkih organizacija im poručuju da će intenzivno pratiti svaki konkurs za prijem novih uposlenika i zahtijevati dosljednu primjenu pomenute uredbe".

- Svi oni koji budu izbjegavali primjenu propisa koji definišu prednost pri zapošljavanju svih boračkih kategorija i članova njihovih porodica mogu očekivati prijave kod nadležnih inspekcijskih organa i tužilaštava. Na kraju spremni smo pred svakom institucijom koja se odluči da prekrši propise organizovati šatorsko naselje i nećemo se maknuti sve dok se ne poništi eventualno učinjena nepravda prema našim članovima - saopćeno je iz Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana