Kultura     | 16.10.2020. 13:09 |

Pozorište lutaka u Mostaru najavljuje predstavu 'Princ iz moje ulice'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. listopada (FENA) - Pozorište lutaka u Mostaru izvest će u nedjelju, 18. listopada u 11 sati svoju predstavu "Pinc iz moje ulice" prema tekstu i režiji Nedžada Maksumića.

U predstavi igraju Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

"Ovo je predstava o jednoj danas izuzetno aktuelnoj temi, o vršnjačkom nasilju. To je problem s kojim se susreću djeca u školama i izvan njih, a često je neprepoznat od njihovih roditelja i učitelja. Predstava pokušava da pokaže ovu temu na jedan djeci prihvatljiv način, podučavajući ih kako da prepoznaju nasilje, govore o njemu i suprostave mu se. U ovoj razigranoj predstavi glumci pričaju priču upravo o nasilnom djetetu, o onome koje misli da je bolje od drugih i da više vrijedi. Kraj predstave ga uvjerava u opasnost od takvog ponašanja i besmislenost svake vrste zlostavljanja drugih", priopćili su iz Pozorišta.

Za ovu predstavu provedene su sve antipandemijske mjere, prostor je dezinficiran i obvezno je nošenje maske. Odgovornost prema svojoj publici jedan je od prioriteta Pozorišta lutaka u Mostaru, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo