Ekonomija     | 16.10.2020. 12:02 |

Halebić: Kanton Sarajevo još bliže nabavci novih tramvaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je donesena odluku o prihvatanju Sporazuma o zajmu za projekat Javni prijevoz Sarajevo, između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) očekuje se potpisivanje finalnog ugovora o zajmu.

Time će se stvoriti uvjeti za što skorije potpisivanje ostalih dokumenata kojima finansijska sredstva postaju operativna između EBRD-a, Kantona Sarajevo i resornog ministarstva. 

Finansijskim sredstvima iz ovog zajma u iznosu od 10 miliona eura bit će nabavljene nove tramvajske jedinice za korištenje u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo.

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je izjavio da je ukupna vrijednost ovog projekta 30 miliona eura.

Preostala sredstva u iznosu od 20 miliona eura finansirat će Evropska investicijska banka (EIB) na čijoj realizaciji Ministarstvo finansija KS također radi. Svrha projekta je riješiti jedan od ključnih izazova u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevu poboljšanjem kapaciteta i nabavkom novih tramvaja, podsjetio je ministar Halebić, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo