Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 17:14 |

KS sa UNDP-om implementira 24 projekta u vrijednosti od 30,5 miliona KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo primila je k znanju informaciju o implementaciji zajedničkih projekata sa UNDP-om koja je na dnevni red današnje sjednice uvrštena na inicijativu premijera Marija Nenadića.

Riječ je o 24 projekta ukupne vrijednosti oko 30,5 miliona KM, koji se realiziraju u različitim oblastima a u kojim UNDP, na osnovu sporazuma s Vladom, učestvuje kao implementator.

Od navedenog iznosa sredstava, Vlada KS je iz Budžeta KS osigurala oko 24 miliona KM, dok je UNDP u saradnji s donatorima osiguralo oko 6,5 miliona KM, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Na listi projekata koji se realiziraju su projekti uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe s poteškoćama u kretanju, proširenja odlagališnih kapaciteta Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Smiljevići" te unapređenja operativnih kapaciteta KJKP "Rad" i "Park".

Tu je i izrada studije stanja energijske efikasnosti objekata koje koriste osobe u stanju socijalne potrebe, projekti nabavke autobusa za KJKP "Gras", podrške uspostavi Vijeća za reformu tržišta rada KS i izradi Akcionog plana zapošljavanja 2020-2022. godina.

Među planiranim projektima su i oni koji se tiču povećanja energijske efikasnosti u 13 objekata javnih ustanova, subvencioniranja zamjene peći na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima  i toplotnim pumpama te rekonstrukcije i adaptacije bivšeg Armijskog centra u Covid izolatorij.

Šef Programa za lokalni razvoj UNDP-a Edis Arifagić istaknuo je da je kroz zajedničke projekte ostvarena dobra sradanja s Vladom kao i partnerskim javnim ustanovama i preduzećima, te da su u kratkom periodu stvoreni preduvjeti za značajnije unapređenje kvaliteta života u  Kantonu Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo