Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 15:37 |

Sadnja biljaka za jaču ekološku svijest osoba s intelektualnim teškoćama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Osobe s intelektualnim teškoćama posadili su, uz podršku stručne službe Udruženja 'Oaza', 50 stabala biljaka s ciljem stvaranja zdrave životne sredine.

Realizirano je to u okviru projekta 'Čuvajmo našu prirodu' koji implementira Udruženje 'Oaza', a sveukupni cilj projekta je podizanje nivoa znanja i ekološke svijesti osoba s intelektualnim teškoćama u svrhu kvalitetnijeg življenja i očuvanja prirodnih resursa.

- Razvoj svijesti o potrebi zaštite okoliša, razvoj i njegovanje ljubavi prema prirodi i svemu živome, iniciranje želje za uključivanjem u konkretne akcije te poticaj kreativnosti i lične inicijative nastojimo omogućiti našim članovima kroz implementaciju tog projekta - navode iz Udruženja ‘Oaza’.

Akcijom sadnje biljaka u okruženju uređuju prostor oko objekta Udruženja i pozitivnim primjerom motiviraju korisnike, ali i ostale građane da čuvaju okolinu.

Kako navode u saopćenju za javnost, planirano je više akcija, u saradnji sa PD Planinar - Vogošća, pošumljavanja koje će uključiti što veći broj osoba s intelektualnim teškoćama.

'Čuvajmo našu prirodu' dio je projekta ‘Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo #EMBRACE’, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške a implementira UNDP u BiH. Projekt 'Čuvajmo našu prirodu' obuhvatio je realizaciju projektnih aktivnosti kojima su članovi Udruženja 'Oaza' najprije educirani o važnosti očuvanja prirodnih resursa te načinima da prirodu zaštite - selekcija otpada.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'