Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 13:08 |

Apel građanima za pridržavanje naredbi o obaveznom nošenju zaštitnih maski

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. okobra (FENA) - Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas je na sjednici donio naredbu o obaveznom nošenju zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema, u zatvorenom i otvorenom prostoru, osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druga izuzeća shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine  i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Za provođenje ove naredbe zadužena je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji tvrde da će postupati u skladu sa donesenom naredbom i važećim odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, a kojim je, između ostalog, novčana kazna od 500 do 1.500 KM.

Apeluju na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se strogo pridržavaju naredbi nadležnih organa donesenih u cilju zaštite stanovništva, posebno u pogledu obaveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru, saopćeno je iz MUP-a KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije