Ekonomija     | 15.10.2020. 12:38 |

Bogat program 'Sarajevskog inovacijskog samita 2020'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Sarajevski inovacijski samit, regionalni događaj o inovacijama bit će održan 22. oktobra u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog instituta Sarajevo. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, Samit će ove godine biti održan online i tako pomjeriti granice regionalnog. 

Na ovogodišnjem Samitu okupit će se najznačajniji stručnjaci iz Evrope u oblasti inovacija, a jedan od key note govornika će biti profesor Zlatko Lagumdžija, koji će bogatim iskustvom i znanjem stečenim predavajući po eminentnim fakultetim i univerzitetima, upotpuniti program najinivativnijeg događaja u regionu.

Key note govornici će biti komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitana Aida Hadžialić te savjetnik Svjetskog ekonomskog foruma i jedan od najuspješnijih švedskih bankara Saša Bešlić. 

Program Samita se sastoji od dvije panel diskusije, od kojih prva nosi naziv: "New normal – Is your technology ready for the new digital reality?", a moderatorica te diskusije bit će izvršna direktorica Bit Alliance Tatjana Vučić.

Panelisti su Faris Začina, osnivač i direktor Ministry of Programming, jedne od najuspješnijih kompanija na Balkanu za osnivanje start-up kompanija s međunarodnim partnerima, Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja LANACO-a.

Direktor i osnivač bh. IT kompanije Klika d.o.o. Sarajevo te predsjednik Upravnog odbora Bit Alijanse Edin Deljkić je također dio prvog panela, a uz njega i zvršni direktor i osnivač GRM Digital u smjeru da postane vodeća CMS agencija za izradu i dizajn web stranica Naj Gakenyi i voditelj Centra za digitalno bankarstvo u Raiffeisen banci BiH Kenan Karčić.

"Digital art cultural experiences in the post Covid era" naziv je druge panel diskusije koju će otvoriti međunarodni art savjetnik i kustos s bogatim iskustvom Filippo Tattoni-Marcozzi.

Moderator drugog panela je docentica s Katedre za ekonomsku teoriju i politiku na Ekonomskom fakulutetu u Sarajevu i Fulbright stipendistica Hatidža Jahić.

Učešće u Samitu imat će profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Jasmina Selimović i idejni tvorac i direktorica Sarajevskog inovacijskog samita Amila Pilav Velić, najavljeno je iz Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!