Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 12:27 |

Poslanici PFBiH neće razmatrati nove zakone o doprinosima i o porezu na dohodak

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) – Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je okončao nastavak 14. sjednice, te započeo novo zasjedanje.

Vlada Federacije BiH je odlučila da se ipak ne razmatraju predloženi novi zakoni o doprinosima i o porezu na dohodak i povučeni su sa dnevnog reda. 

Poslanici bi trebali razmatrati više zakona i izvještaja o finansijskom poslovanju federalnih institucija, zavoda ili fondova, kao i drugih odluka.

Po skraćenom postupku predloženo je izjašnjavanje o izmjenama, odnosno dopunama Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH, Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o sudovima FBiH.

Dnevnim redom su predložene, također, odluka o donošenju Regulacionog plana historijskog gradskog područja Počitelj za period od deset godina,  o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Energetska efikasnost u javnim zgradama Sarajevo,  te o davanju saglasnosti na izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BIH za 2019. godinu (konsolidovani).

U nastavku 14. sjednice k znanju je primljena Informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu u Federaciji BiH na dan 31.12.2019. godine, kvartalni izvještaji o dugu za 2019. i 2020. godinu, Izvještaj o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije (5Y) obveznica na dan 23.06.2020. godine, Izvještaj o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije obveznica (Aukcija 14.07.2020. godine – 6Y). 

Nije prihvaćen Izvještaj o radu FERK-a za 2019. godinu, kao ni godišnji izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća „Željeznice Federacije BiH“ d.o.o. Sarajevo za 2016., 2017. i 2018. godinu.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'