Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 12:11 |

Herceg razgovarao sa zamjenicom britanskog veleposlanika Ruth Wiseman

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg sastao se u četvrtak u Mostaru sa zamjenicom britanskoga veleposlanika u BiH Ruth Wiseman s kojom je, uz niz drugih aktualnih tema, razgovarao o izborima u BiH i Gradu Mostaru.

Posebna pozornost dana je aktualnoj epidemiološkoj situaciji koja ima globalni karakter, te aktivnostima koje Vlada HNŽ-a provodi kako bi poboljšala situaciju u Županiji, objavila je Vlada HNŽ-a. 

Također, predsjednik Herceg je istaknuo kako od drugog mjeseca ove godine pa sve do sada Vlada ulaže znatne napore u borbi protiv koronavirusa.

"Dolaskom hladnijih dana očekujemo povećanje broja covid-19 pozitivnih osoba", kazao je predsjednik Herceg dodavši i to kako će Vlada, kao i u prethodnom razdoblju, poduzeti sve aktivnosti koje su u njezinoj mjerodavnosti kako bi se, prije svega, preveniralo obolijevanje.

"U Županiji smo u tzv. prvom valu pandemije imali znatne gubitke u gospodarstvu, turizmu, prometu i drugim resorima. Stoga je Vlada pokušala iznaći adekvatna rješenja kako bi osigurala potporu poduzetnicima i obrtnicima koji su osjetili gubitke. Nakon priprave i izrade tzv. Korona zakona proveli smo proceduru Javnoga poziva, te je oko 2000 pravnih i fizičkih osoba ostvarilo pravo na financijsku potporu. Hercegovačko-neretvanska županija je i prva Županija u FBiH koja je potpisala Protokol o suradnji u svezi s kreditnom linijom za likvidnost gospodarstvenicima i obrtnicima za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Također, očekujemo kako će Vlada  FBiH preostala neutrošena sredstva predviđena za potporu gospodarstvu pravično raspodijeliti na cijelom području FBiH pri tome posebno vodeći računa o turizmu, poljoprivredi, obrtništvu i poduzetništvu", kazao je predsjednik Herceg.

Zamjenica Wiseman zahvalila je predsjedniku Hercegu na informacijama o aktivnostima Vlade HNŽ-a, poglavito u borbi protiv koronavirusa, pohvalivši napore koji se čine. 

Ujedno, izrazila je zahvalnost za iskazanu spremnost predsjednika Hercega da zajedničkim naporima podupru rad Sigurne kuće u Mostaru koju je Britansko veleposlanstvo poduprlo u vrijeme pojačanih aktivnosti koje su bile posljedica mjera zbog pandemije.  Time, i drugim aktivnostima bi se nastavila i unaprijedila suradnja britanskog Veleposlanstva i Vlade HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'