Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 11:37 |

Nastavak radova na vodosnabdijevanju u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Javno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' d.o.o. Zenica saopćilo je danas da počinju radovi na realizaciji posljednjeg od devet planiranih tenderskih paketa, čime se projekat BiH II uspješno približava završetku.

Projekt se realizuje na nivou države BiH, a provodi se u Zenici i Tuzli. Aktivnosti na realizaciji administrativnih pitanja traju od 2012. godine, a većina realizacije obavljena je u periodu 2017 – 2020 godina.

Ukupan budžet projekta BiH II – komponenta Zenica iznosi 10.785.500 eura, dok dosadašnja finansijska realizacija iznosi oko 7.300.000 eura. Finansijska sredstva su obezbijeđena kreditnim zaduženjem Grada Zenica i JP ''ViK'' d.o.o. Zenica kod  Razvojne banke KfW iz Savezne republike Njemačke u iznosu od 4.750.000  eura te donatorskim sredstvima Državnog sekretarijata za ekonomske poslove Švicarske (SECO) i Razvojne banke KfW u preostalom iznosu.

Istekom grace perioda u decembru 2018. godine započela je otplata kredita, koji se uredno izmiruje, te je do sada otplaćeno više od 1.500.000 eura kreditnog zaduženja, navodi se između ostalog u saopćenju JP VIK Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta