Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 11:33 |

Isplata jednokratne novčane pomoći za 55 porodilja s područja općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Služba za finansije Općine Centar  danas će početi sa uplatom jednokratnih novčanih pomoći porodiljama. Pomoć  će dobiti njih 55 , saopćeno je iz te općine.

Ovom prilikom će ukupno biti uplaćeno 14.300 KM, od čega će 30 porodilja koje su postale majke  prvi put dobiti po 200 KM, 18 porodilja će dobiti po 300 KM za rođenje drugog djeteta, šest porodilja po 400 KM po osnovu rođenja trećeg i svakog narednog djeteta, dok će jedna porodilja dobiti 500 KM po osnovu rođenja blizanaca.

Općina Centar je također za ove porodilje osim jednokratnih novčanih pomoći pripremila i higijenske pakete za bebe, koji će u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom biti podijeljeni porodiljama tokom narednog perioda.

Općina Centar  pomoć porodiljama realizuje od 2013. godine sa ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku podršku porodicama za opremanje novorođenčadi.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za jednokratne novčane pomoći porodiljama osigurano je 100.000 KM, te dodatnih 20.000 KM za nabavku higijenskih paketa, navodi se u saopćenju Općine Centar Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana