Kultura     | 15.10.2020. 10:32 |

Krivić razgovarao o poboljšanju položaja sekretara srednjih škola KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić razgovarao je danas s predstavnicima sekretara četiri srednje škole Kantona Sarajevo.

Tema sastanka je bila primjena, donošenje i usklađivanje normativnih akata, saradnja resornog Ministarstva sa srednjim školama, te iznalaženje rješenja za problematiku položaja sekretara u srednjim školama i druge aktuelne teme iz oblasti srednjeg obrazovanja, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Razmatrani su modaliteti i moguća rješenja kojima bi se poboljšao položaj sekretara, kao direktnih nosilaca normativnog i administrativnog procesa rada u ovim školama, načini konceptiranja službi u školama i organizacione šeme procesa rada, te utvrđivanje poslova i radnih zadataka.

Razgovaralo se i o mjerama racionalizacije i poboljšanja uslova rada, te o učinkovitosti rada i motivaciji za rad, što će sveukupno doprinijeti ukupnoj kvaliteti procesa rada u školama.

Dogovor ministra i saradnika Ministarstva s jedne strane i sekretara srednjih škola u Kantonu Sarajevo s druge strane, je da se napravi realna procjena svih mogućih rješenja i plan njihove provedbe, kroz kratkoročne i dugoročne ciljeve i mjere.

Predstavnici sekretara izrazili su zahvalnost ministru za upriličen inicijalni sastanak i iskazali zadovoljstvo voljom ministra da se bavi navedenom problematikom, kao i zbog njegovog razumijevanja problema, te prihvatanja iznalaženja njihovih mogućih rješenja.

Današnji sastanak je bio potvrda uspješne saradnje između Ministarstva, kao institucije i srednjih škola, kao njenih ustanova, koju je neophodno redovno ostvarivati kroz aktuelne izazove i rješenja istih primjenom pozitivnih normativa i standarda.

Pored razmjene međusobnih iskustava i najboljih praksi, koje su od velikog značaja u procesu rada, dogovoren je nastavak ovog uspješnog sastanka u bliskoj budućnosti, kao i dalja kontinuirana saradnja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana