Bosna i Hercegovina     | 14.10.2020. 18:21 |

Turković-Papandreu - Bilateralni odnosi BiH i Grčke dobri, bez otvorenih pitanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u posjetu ambasadora Republike Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua.

Na sastanku je istaknuto je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Grčke vrlo dobri, bez otvorenih pitanja te izražena želja za unaprjeđenjem odnosa, posebno ekonomskih.

Tokom susreta ministrica je izrazila zahvalnost Grčkoj za kontinuiranu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evropskim i euroatlantskim integracijama. Istaknula je da je vitalni interes BiH da se što prije ispune svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije da bi BiH već naredne godine imala kandidatski status za članstvo u EU. Naglasila je da bi ta odluka predstavljala snažnu poruka građanima naše države.

Papandreou je naglasio da je jedan od prioriteta grčke vanjske politike evropska budućnost Bosne i Hercegovine i država zapadnog Balkana. Podsjetio je da je 2013. godine potpisan Memorandum o razumijevanju između BiH i Grčke o suradnji u oblasti evropskih integracija te da je Grčka spremna pružiti svu moguću tehničku i stručnu pomoć našoj državi da bi se ubrzale integracije - navodi Ured za odnose sa javnošću MVP BiH. 

Tokom susreta je naglašen značaj održavanja bilateralnih konsultacija između Ministarstava vanjskih poslova BiH i Grčke kao i Poslovnog foruma dviju država.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo