Bosna i Hercegovina     | 14.10.2020. 15:10 |

Adaptacija novog izolatorija odvija se u planiranim rokovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i šef Programa za lokalni razvoj UNDP-a u BiH Edis Arifagić danas su razgovarali o pripremama za rekonstrukciju i adaptaciju novog izolatorija u prostoru bivše garnizonske ambulante u krugu Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim napretkom u realizaciji tog projekta, te istakli da je potrebno okončati još neke administrativne procedure, s obzirom na nadležnosti svih koji su uključeni u njegovu implementaciju.

Pripremni građevinski radovi na objektu su uspješno kompletirani, angažiran je izvođač koji će raditi konačnu adaptaciju objekta, odnosno građevinske radove i izgradnju novih instalacija. Objavljen je tender za nabavku potrebne opreme. Sve se odvija u planiranim rokovima, kako bi do kraja godine objekat bio operativan za prijem pacijenata.

Vrijednost radova na adaptaciji iznosi oko milion KM, dok će pola miliona KM biti utrošeno za nabavku potrebne opreme za novi izolatorij.

Pojekt implementira Vlada KS u saradnji sa UNDP-jem, a trenutno se na području Kantona zajednički realiziraju projekti u vrijednosti od oko 30 miliona KM, saopćila je Služba za protokol i press KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo