Sport     | 14.10.2020. 14:46 |

Sportskim klubovima u FBiH omogućen djelimičan otpis glavnice duga (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) – Osmog dana od objave u Službenim novinama FBiH na snagu će stupiti Zakon o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim klubovima, kojom će do 1. novembra svim sportskim klubovima u Federaciji omogućiti djelimičan otpis glavnice duga, te otpis zateznih kamata i troškova prinudne naplate.

Potvrdio je to Feni poslanik u Parlamentu Federacije BiH Marijan Klaić navodeći da je stupanje na snagu zakona omogućeno nakon što su ga na današnjoj sjednici usvojili poslanici u Predstavničkom, a ranije delegati u Domu naroda.

- Produžava se rok do 1. novembra 2020. godine da se sva dugovanja po osnovu doprinosa i poreza mogu po posebnom zakonu obračunati i dati mogućnost da se sklopi sporazum sa Poreznom upravom 60 dana od stupanja na snagu ovog Zakona. Posebnim uvjetima može se izvršiti djelimičan otpis dugovanja i oprostiti zatezne kamate – istakao je Klaić uime predlagača Zakona a to su klubovi poslanika SDA, HDZ BiH-HNS, DF i SBB.

Osvrnuo se da su se zbog pandemije koronavirusa sportski klubovi našli u nezavidnoj situaciji s obzirom na to da je većina takmičenja prekinuta i zabranjen je dolazak gledatelja na sportska takmičenja.

- Sve to ugrožava normalno funkcioniranje klubova i onemogućuje njihove prihode na koje su računali tokom godine. U takvoj situaciji ne mogu izmirivati svoje obaveze, te će im ovaj Zakon dati mogućnost da na lakši način rješavaju probleme to jest da se preorganiziraju i ispune obaveze – poručio je Klaić.

Pogledajte https://fena.ba/video/4981

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ARkE5grWTfbGBKjCuGWwGMtNd4RgXNT5?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo