Sport     | 14.10.2020. 15:26 |

Nogometaši BiH večeras u Wroclawu igraju s Poljskom

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 20.45 sati na stadionu Miejski u Wroclawu pritov domaće selekcije Poljske igra susret 4. kola A-Lige nacija. 

Izabranike selektora Dušana Bajevića očekuje težak zadatak protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak u elitnoj grupi ovog takmičenja. U prvoj utakmici, odigranoj  7. septembra u Zenici, Poljaci su slavili sa 2:1. U ostala dva susreta, bh. tim je remizirao s Italijom i Nizozemskom (1:1 i 0:0).   

Selektor bh. tima  od igrača očekuje  da večeras pruže maksimum, te da pokušaju da "igraju našu igru koja bi mogla da donese pobjedu".

- Moji igrači su u posljednje dvije utakmice igrali veoma požrtvovano i dali su sve od sebe. Večeras očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali biće teško jer je i protivnik kvalitetan. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, ima kvalitet i mi moramo u to da se pouzdamo. Uz dužno poštovanje prema protivniku, mi ćemo pokušati ono što moramo da pokušamo. To je da izađemo na teren i damo sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti vidjećemo - kazao je Bajević.

U drugom susretu 4. kola Prve grupe večeras se u Bergamu sastaju Italija i Nizozemska (20.45 sati).  

Nakon tri odigrana susreta reprezentacija BiH na tabeli zauzima posljednje, četvrto mjesto sa dva boda, vodeća Italija ima pet bodova, na drugom i  trećem mjestu su Nizozemska i Poljska sa po četiri boda.

Nakon susreta sa Poljskom, nogometaše BiH do kraja takmičenja očekuju još dva duela, 15. novembra u Amsterdamu protiv Nizozemske, te 18. novembra protiv Italije, najvjerovatnije na Grbavici.             

Parovi 4. kola (A-liga, Prva grupa):
danas:  
Wroclaw: Poljska - Bosna i Hercegovina (20.45)
Bergamo: Italija - Nizozemska (20.45) 
Tabela: 
1. Italija 3 1 2 0 2:1 5
2. Nizozemska 3 1 1 1 1:1 4
3. Poljska 3 2 1 1 2:2 4
4. BiH 3 0 2 1 2:3 2

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom