Bosna i Hercegovina     | 14.10.2020. 13:45 |

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - I ove godine su u budžetu Općine Centar Sarajevo obezbijeđena finansijska sredstva sa ciljem podrške redovnom školovanju romske djece. 

Sredstva su namijenjena kao pomoć za nabavku knjiga i školskog pribora koji su potrebni za redovno pohađanje nastave i uspješno savladavanje školskog gradiva. Općina Centar je u budžetu za 2020. godinu obezbijedila 8.500 KM za tu namjenu, saopćeno je iz te općine.

U školskoj 2020/2021. godini u deset osnovnih škola na području općine Centar nastavu redovno pohađa 85 učenika Roma, a skoro polovina te romske djece je u Osnovnoj školi "Hasan Kikić" na Gorici.

- Donacije od po 100 maraka je dobilo 38 učenika Osnovne škole „Hasan Kikić“, po deset učenika iz škola „Alija Nametak“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, osam iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, njih šest iz škole „Isak Samokovlija“, četiri iz škole „Musa Ćazim Ćatić“, po tri učenika iz škola „Hasan Kaimija“ i „Safvet-beg Bašagić“, dva iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, te jedan učenik iz Katoličkog školskog centra - saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana