Najave     | 14.10.2020. 12:24 |

Magazinović učesnik sutrašnjeg sastanka Komiteta za jednakost i nediskriminaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović učestvovat će 15. oktobra na online sastanku Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Jedna od centralnih rasprava na sastanku ovog Komiteta biće, kako je najavljeno, posvećena situaciji u vezi s krimskim Tatarima.

Bit će saslušani i izvjestioci PSVE o temama iz nadležnosti ovog komiteta. Između ostalog, raspravljat će se o izvještaju u vezi sa očuvanjem evropske jezičke, etničke, kulturne i nacionalne raznolikosti, kao i o izvještaju pod naslovom "Borba za jednake uslove - okončanje diskriminacije žena u svijetu sporta".

Rasprava će se voditi i o izvještaju o temi "Povećavanje učešća žena iz osjetljivih grupa u političkom i javnom donošenju odluka", kao i o izvještaju o sprečavanju uznemiravanja žena i muškaraca koji se zalažu za pravo na pobačaj.

Komitet će, kako je najavljeno, imenovati izvjestioce za nekoliko tema u vezi s pitanjima jednakosti i nediskriminacije. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom