Bosna i Hercegovina     | 14.10.2020. 09:30 |

I ove godine u Mostaru 'Misijska juha' za djecu Konga

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 14. listopada (FENA) - I ove godine Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Župa sv. Petra i Pavla, Franjevački svjetovni red, Frama, Campanile i Dompes organiziraju "Misijsku juhu" nakon pučke svete mise na Misijsku nedjelju, 18. listopada u 12 sati.

"Taj dan nemojte kuhati ručak, nego dođite s obitelji na objed na plato ispred naše crkve (ako bude kiša u prostorijama Dompesa), a nakon objeda svoj dar možete dati za misije u Kongu", poručuju iz Franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.

U Kongu u gradu Kamini hercegovački su fratri (+ fra Ante Kutleša) utemeljili školu za hendikepiranu djecu koja je na početku imala 777 hendikepirane djece učenika. Danas ih je negdje oko 2.500, a škola se zove Bwimwa, što znači Uspravljen.

Inače, Svjetski dan misija ili Misijsku nedjelju ustanovio je 1926. godine papa Pio XI. kako bi se podsjećalo katolike širom svijeta na važan misionarski segment u Rimokatoličkoj crkvi.

Misijskom nedjeljom želi se potaknuti vjernike na širenje Božje riječi kroz molitvu i financijsku pomoć potrebitima, odnosno darivanjem za drugoga, poglavito za one u područjima u kojima ne znaju ili slabo poznaju Kristov nauk, a istovremeno žive u velikom siromaštvu i neimaštini.

Ove godine Crkva slavi 94. Svjetski dan misija - Misijsku nedjelju. Za ovogodišnji Svjetski dan misija papa Franjo je uputio poruku pod geslom "Evo me, mene pošalji".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta