Bosna i Hercegovina     | 14.10.2020. 08:04 |

Isporuka medicinske opreme KCUS-u koju je donirala EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Kliničkom centru Univerziteta Sarajevu (KCUS) danas bi trebalo da bude isporučena medicinska oprema koju je donirala EU.

- Vrijednost donacije je 25.800 BAM i uključuje dva monitora za praćenje vitalnih funkcija i dva trijažna kontejnera. Time se kompletira isporuka od ukupno deset trijažnih kontejnera za KCUS. Ta oprema predstavlja dio medicinske pomoći Evropske unije za BiH u borbi protiv pandemije, ukupne vrijednosti sedam miliona eura, koja se od marta ove godine isporučuje širom države. Oprema je nabavljena u skladu sa standardima EU za javne nabavke kroz projekt koji provodi UNDP BiH - navodi se.

Ukupno, od početka pandemije dosad, EU je donirala za KCUS opremu vrijednosti 628.000 KM. Ukupna donacija za zdravstvene ustanove Kantonu Sarajevo je 935.500 KM.

Kako je najavljeno iz UNDP-a BiH, medicinsku opremu uručit će šef Sekcije operacija za pravosuđe i unutrašnje poslove i reformu javne uprave Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Nicolas Bizel u prisustvu generalne direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo