Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Povodom medijskih napisa o zloupotrebama bosanskohercegovačkih diplomatskih resursa koje vrši ministrica Bisera Turković, Nezavisni blok oštro osuđuje stavljanje bh. diplomatije u službu jedne političke stranke i davanje primata interesima SDA nad interesima države Bosne i Hercegovine.

Osim što zloupotrebljava položaj i troši novac građana BiH u stranačke svrhe, svojim lobiranjem u Njemačkoj i Austriji Turković se direktno uključila u manipulacije izbornim procesom i izborni inženjering koji će obilježiti predstojeće lokalne izbore u našoj zemlji.

Time SDA još jednom dokazuje da joj do države Bosne i Hercegovine stalo samo u onolikoj mjeri koliko im je potrebno da državu razgrađuju a njene ljude eksploatišu za stranačke interese. Dok lideri bh. Srba i Hrvata u Beogradu nazdravljaju sa Aleksandrom Vučićem, bh. zvanična diplomatija je angažovana da prekraja volju građana Bosne i Hercegovine i time direktno dadne podršku onima koji na sve načine žele učiniti ovu zemlju nefunkcionalnom i nemogućom.

Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima budućnost ali za to nam trebaju snage koje će dati sve od sebe da njene institucije jačaju, da njena diplomatija bude u službi poboljšavanja odnosa sa dijasporom i privlačenja investicija, i da njena dijaspora bude snaga čije će se znanje i sredstva ulagati u domovinu a ne poslušna biračka baza stranke koju je pregazilo vrijeme. Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.