Stranačke aktivnosti     | 12.10.2020. 18:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Potpisan sporazum SDS-PDP u Derventi. Vlado Kovačević zajednički kandidat

Sporazum u Derventii između SDS-a i PDP-a o podršci zajedničkom kandidatu potpisali su danas predsjednici opštinskih organizacija ove dvije stranke Branko Katanić i Milan Đukić. Podrška zajedničkom kandidatu Vladu Kovačeviću došla je i od Rade Savića, zamjenika predsjednika SDS i Jelene Trivić, člana Predsjedništva PDP.

Koavačević je istakao da će se nakon izbora zalagati da u Derventi vlada struka a ne stranka te da je situacija u Derventi sazrela za promjene.

„Nemamo više vremena da čekamo da se promjene dogode same od sebe, dok posmatramo masovni odlazak sugrađana iz našeg grada, iz naše Republike Srpske. U 21. vijeku ne smijemo da budemo zarobljeni podjelama, strankama, ideologijama, moramo da se probudimo i pružimo ruke jedni drugima, da se: poštujemo, uvažavamo, pomognemo jedni drugima“ – kazao je zajednički kandidat SDS-PDP u Dereventi Vlado Kovaačević.

Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić kaže da je Vlado Kovačević jedan od onih ljudi na koje Derventa može da se osloni u budućnosti.

„NJegova energija i rad sa ljudima će sigurno biti prepoznati i siguran samm da će od 15. novembra na čelo Dervente doći upravo Vlado Kovačević“ – naglasio je Savić.

Član Predsjedništva PDP Jelena Trivić poručila je da je lijepo vidjeti da u Derventi kandidati na listi PDP-a iskreno na terenu rade za Vladinu pobjedu.

„Vlado oko sebe okuplja saradnike iz svog SDS, nas iz PDP, dok se od njegovog protivkandidata ograđuju i iz njegove vlastite stranke. Ne sumnjam da će naš kandidat dobiti široku podršku građana Dervente, ali i članstva iz drugih stranaka koje ga nisu zvanično podržale“ – zaključila je Jelena Trivić.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta