Regija     | 12.10.2020. 14:13 |

Plenković: Pojačat ćemo sigurnost, nema Božinovićeve odgovornosti

FENA Internet

ZAGREB, 12. listopada  (FENA) – Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da se utvrđuju okolnosti, razlozi i motivi pokušaja teškog ubojstva policajca na Trgu sv. Marka, najavio preispitivanje načina osiguravanja Trga, te odbacio mogućnost odgovornosti ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Plenković je u izjavi novinarima u ponedjeljak na Markovom trgu rekao da je pred zgradom Vlade došlo do pokušaja teškog ubojstva policajaca koji je čuvao Banske dvore.

"Prema trenutnim informacijama koje imam, riječ je u o pokušaju ubojstva, a osoba koja je to počinila, prema svemu sudeći, počinila je samoubojstvo nedugo nakon toga", rekao je Plenković.

Policija i DORH poduzimaju sve radnje da ispitaju kako se to dogodilo, zbog čega se dogodilo, koji je motiv, i u ovom trenutku o tome nemamo više saznanja, rekao je.

Otkrio je da prve informacije upućuju na to da je riječ o događaju koji ima "individualni karakter".

"Ovo je očito neki događaj za koji nemamo dovoljno saznanja da bismo ga ozbiljnije mogli sagledati. Policija i DORH će utvrditi je li riječ o slučaju  koji je individualnog karaktera. Za sada, iz ovoga što sam ja uspio razabrati od informacija, sve upućuje na to. Ali prerano je da bismo o tome više govorili", rekao je.

Ranjenom policajcu, koji je zbrinut u Vinogradskoj bolnici, zaželio je brz oporavak.

"Prema prvim informacijama koje čujemo od liječnika, njegovo će stanje biti stabilno. Ovim  putem iskazujemo potporu i njegovoj obitelji", dodao je, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta