Bosna i Hercegovina     | 12.10.2020. 08:18 |

Čolo i Novaković-Bursać na sastanku Stalnog komiteta PSVE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo i zamjenica predsjedavajuće Delegacije i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković-Bursać učestvovat će na videosastanku Stalnog komiteta PSVE, koji će biti održan 12. i 13. oktobra 2020. godine.

Kako je najavljeno iz PSVE, na sastanku ovog tijela koje djeluje u ime PSVE između dva zasjedanja, članovi Stalnog komiteta razmijenit će mišljenja sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Grčke i predsjednikom Komiteta ministara Vijeća Evrope Miltiadisom Varvitsiotisom.

Članovi Stalnog komiteta PSVE razmijenit će mišljenja i s generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Angelom Gurriom, te saslušati obraćanje premijera Grčke Kyriakosa Mitsotakisa.

Na dnevnom redu ovog tijela bit će i Godišnji izvještaj o aktivnostima komesara za ljudska prava Vijeća Evrope za 2019. godinu, koji će podnijeti komesarka za ljudska prava Vijeća Evrope Dunja Mijatović.

U okviru dvodnevnog sastanka bit će razmotren niz izvještaja, nacrta rezolucija i prijedloga preporuka o temama iz nadležnosti Vijeća Evrope.

Stalni komitet PSVE razmotrit će i plan plenarnih zasjedanja PSVE za period 2023. - 2025. godina, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo