Najave     | 11.10.2020. 07:50 |

PSBiH - Sutra otvaranje arhivske izložbe '75 godina Društva novinara BiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - Društvo novinara BiH, u povodu 75. godišnjice od osnivanja, organizirat će u ponedjeljak, 12. oktobra u 12.00 sati, u auli zgrade Parlamentartne skupštine BiH (PSBiH) otvaranje arhivske izložbe "75 godina Društva novinara BiH". 

Izložba, u čijoj postavci će biti deset panoa s arhivskim materijalom o 75 godina rada Društva novinara BiH, rađena je u partnerstvu s Historijskim arhivom Sarajevo i pod pokroviteljstvom zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića, te uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Prisutnim zvanicama i gostima, među kojima će biti strane diplomate, te predstavnici međunarodnih i domaćih institucija, obratit će se autor izložbe Fuad Ohranović, predsjednik Društva novinara BiH Faruk Zupčević a izložbu će otvoriti zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić.

Nakon otvaranja, izložba u auli zgrade PSBiH bit će dostupna posjetiocima u narednih sedam dana.

U skladu s preporukama zbog pandemije koronavirusa, broj pozvanih bit će ograničen na dozvoljenih 50 osoba, uz strogo poštovanje epidemioloških mjera, prije svega nošenja maski i dezinfekcije ruku.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo