Sport     | 10.10.2020. 16:10 |

Modrić: Švedska je kvalitetna i nezgodna ekipa

FENA Agencije

ZAGREB, 10. listopada (FENA) - Nakon što je propustio rujanske oglede, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ponovo je s reprezentacijom. Protiv Švicarske je zaigrao u posljednjih 15 minuta, no protiv Švedske u nedjelju bi od prve minute trebao predvoditi svjetske doprvake.

"Osjećam se odlično. Hvala izborniku Daliću što mi je dao da prođem pripreme s Realom. To je za igrača u mojim godinama iznimno važno jer je ako ne prođeš pripreme, onda se teško vratiti u pravi ritam," kazao je hrvatski kapetan u virtalnom druženju s novinarima.

Naime, zbog sigurnosnih protokola zbog pandemije koronavirusa, druženje s novinarima je održano putem videokonferencije, prenosi Hina.

Hrvatska je baš kao i Švedska otvorila Ligu nacija s dva poraza. "Vatreni" su poraženi na gostovanju u Portugalu (1-4), te kod Francuza (2-4), dok su Šveđani protiv istih suparnika izgubili kod kuće - od Portugala (0-2), a od Francuske (0-1). Sasvim je jasno kako bi upravo ogledi protiv Švedske mogli odlučiti o putniku u niži rang natjecanja Lige nacija.

"U razmaku od tri dana nas očekuju dvije važne utakmice i trebat ćemo sve igrače na visokom nivou. Teško je prognozirati koliko ćemo osvojiti bodova, no igramo doma, pred navijačima i uvijek idemo na pobjedu," rekao je Luka dodavši: "Najvažnije je da odigramo dvije kvalitetne utakmice."

Osvrnuo se i na kvalitetu našeg idućeg suparnika u "post Ibrahimovićevom vremenu".

"Ibrahimović je jedan od najboljih švedskih nogometaša svih vremena, ne treba posebno govoriti koliko je Zlatan bio važan za Švedsku. Međutim, i bez njega je to kvalitetna i nezgodna ekipa. Kao i sve skandinavske ekipe, krasi je odličan mentalitet. Nikada se ne predaju," istaknuo je Modrić.

Nažalost, vremenska prognoza za nedjelju nije dobra, što bi moglo otežati igru "Vatrenih".

"Što se tiče uvjeta i terena, na to ne možemo utjecati. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima. Međutim, mi doma igramo dobro. Nama je dodatan motiv pogotovo kad igramo pred našim navijačima. Ovoga puta neće biti pun stadion, ali puno nam znači što će biti barem dio navijača, to nam daje dodatnu motivaciju i borbenost."

Kapetan svjetskih doprvaka je otkrio kako je razgovarao s Ivanom Rakitićem prije nego što je veznjak Seville javno obznanio svoj oproštaj od hrvatskog dresa.

"Razgovarali smo prije nego što je javno objavio svoju odluku. Rekao mi je svoje razloge i moramo ih poštovati. Želim mu se još jednom zahvaliti," kazao je Luka kazavši kako on još ne razmišlja o oproštaju od "najdražeg dresa".

"Ne želim postavljati nikakve granice ili prognoze. Idem iz utakmice u utakmicu i vidjet ću kako ću se osjećati i fizički i mentalno. Sve dok se osjećam dobro želim igrati za reprezentaciju," istaknuo je kapetan "Vatrenih".

Osvrnuo se i na svoju budućnost u redovima Real Madrida.

"Isto je kao i s reprezentacijom. Idem utakmicu po utakmicu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naravno, da bi želio ostati u Real Madridu. Međutim, svjestan sam da sam u odrđenim godinama i klub mora donijeti što je najbolje za sve nas. Sve dok osjećam da sam važan dio Reala, želio bi ostati. Kada to više neće biti tako, potražit ću nove izazove. Međutim, ta tema još nije na dnevnom redu," poručio je Morić. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana