Ekonomija     | 09.10.2020. 14:41 |

Ministrica Đapo s predstavnicima USAID-a o izradi strategije razvoja turizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas se, sa saradnicima, sastala s predstavnicima USAID-a koji su predstavili program projekata vrijednih 20 miliona dolara, a bit će provedeni u oblasti turizma u narednih pet godina.

Razgovarano je i o tome da će stručnjaci USAID-a za oblast turizma pomoći BiH u izradi strategije razvoja turizma za Federaciju BiH, Republiku Srpsku, Brčko Distrikt BiH i državni nivo vlasti.

Sveobuhvatna strategija sastojat će se iz više segmenata, te detaljno tretirati turističke proizvode i iskustava, destinacijski menadžment, ljudske resurse i kreiranje što bolje veze između održivog turizma i okoliša.

Ministrica Đapo je predstavnike USAID-a upoznala o trenutnom stanju u turizmu, realiziranim i planiranim investicijama i programima. Kao otežavajuću okolnost u radu navela je i problematizirala sporost donošenja reformskih zakona.

Budući da je Federalno ministarstvo već pokrenulo određene aktivnosti, USAID će podržati izradu protokola za turizam u vrijeme pandemije koronavirusa. Bit će izrađeni detaljni planovi i programi radi uspostavljana mjera za siguran put turiste, a sve s ciljem promoviranja Bosne i Hercegovine kao sigurne turističke destinacije, saopćilo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javošću.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!