Bosna i Hercegovina     | 09.10.2020. 13:05 |

Čolo i Novaković-Bursać na sastanku Stalnog komiteta PSVE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo i zamjenica predsjedavajuće Delegacije i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković-Bursać učestvovat će na video-sastanku Stalnog komiteta PSVE, koji će biti održan 12. i 13. oktobra 2020. godine.

Kako je najavljeno iz PSVE, na sastanku ovog tijela koje djeluje u ime PSVE između dva zasjedanja, članovi Stalnog komiteta razmijenit će mišljenja sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Grčke i predsjednikom Komiteta ministara Vijeća Evrope Miltiadisom Varvitsiotisom.

Članovi Stalnog komiteta PSVE razmijenit će mišljenja i sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Angelom Gurriom, te saslušati obraćanje premijera Grčke Kyriakosa Mitsotakisa.

Na dnevnom redu ovog tijela bit će i Godišnji izvještaj o aktivnostima komesara za ljudska prava Vijeća Evrope za 2019. godinu, koji će podnijeti komesarka za ljudska prava Vijeća Evrope Dunja Mijatović.

U okviru dvodnevnog sastanka bit će razmotren niz izvještaja, nacrta rezolucija i prijedloga preporuka o temama iz nadležnosti Vijeća Evrope.

Stalni komitet PSVE razmotrit će i plan plenarnih zasjedanja PSVE za period 2023. – 2025. godina, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana