Ekonomija     | 09.10.2020. 11:53 |

Produžen konkurs za umjetničke instalacije o temi 'Održiva poljoprivreda u BiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Projekat EU4Agri, koji finansira Evropska unija, a implementiraju i sufinansiraju UNDP i CzDA, produžio je rok za dostavljanje ideja u okviru nagradnog takmičenja za likovne umjetnike za osmišljavanje umjetničke instalacije o temi "Održiva poljoprivreda u Bosni i Hercegovini". 

Rok za dostavu ideja pomjeren je sa 21. septembra na 31. oktobar, saopćeno je iz UNDP-a.

U nagradnom takmičenju mogu učestvovati umjetnici, građani BiH, koji u datom terminu na e-mail adresu registry.ba@undp.org pošalju originalno i kreativno rješenje o spomenutoj temi, sa obaveznom naznakom u predmetu poruke "Nagradno takmičenje: EU4Agri – Održiva poljoprivreda u BiH".

S ciljem promocije sektora održive poljoprivrede u BiH, projekat EU4Agri poziva sve likovne umjetnike da predlože idejno rješenje za umjetničku instalaciju, te tako učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijednu nagradu: Tablet Apple 10.5-inch iPad Air 3 Wi-Fi 256GB.

Idejno rješenje treba da obuhvati jednu ili više od sljedećih podtema koje su vezane za održivu poljoprivredu: put ka Evropskoj uniji, poljoprivreda "od njive do stola", inovacije i tehnologija u poljoprivredi, održavanje biodiverziteta, ekologija,  žene i mladi, regeneracija ruralnih područja.

Umjetnička instalacija će prvobitno biti postavljena na zid dimenzija 4×3 metra (dužina x visina), te mora biti osmišljena na način da je moguće jednostavno vršiti njeno premještanje s jedne zidne podloge na drugu.  

Prijava na takmičenje mora biti individualna. Jedan podnosilac prijave na takmičenje može prijaviti najviše tri kreativna prijedloga.

Dodatne informacije i pojašnjenja mogu se dobiti slanjem upita na email registry.ba@undp.org.

Pobjednički rad će biti proglašen najkasnije do 15. novoembra.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu