Bosna i Hercegovina     | 09.10.2020. 10:25 |

eTwinning konferencija 'Da je nastavnik biti lako, nastavnik bi bio svatko'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. listopada (FENA) - Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, u ulozi državne službe za potporu eTwinningu u BiH, organizira šestu godišnju eTwinning konferenciju pod nazivom "Da je nastavnik biti lako, nastavnik bi bio svatko".

Konferencija se zadnja dva dana, 8. i 9. listopada, održava u virtualnom okruženju, a usmjerena je na promociju kvalitete nastave na daljinu, praksu održivog podučavanja, kao i na obrazovanje budućih nastavnika, priopćeno je iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH.

Ovo je već šesta godina kako Bosna i Hercegovina aktivno sudjeluje u jednoj od najuspješnijih europskih inicijativa na području odgoja i obrazovanja – eTwinningu.

eTwinning namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Tijekom svečane konferencije bit će uručena i priznanja dobitnicima eTwinning nagrada u Bosni i Hercegovini za 2019./2020. godinu.

eTwinning nagrade najveće su priznanje za uspješno sudjelovanje u eTwinning projektima, a dodjeljuju se najboljem eTwinning ambasadoru, najistaknutijem eTwinneru, najinovativnijem eTwinneru, eTwinnerima koji su dobili eropsku oznaku kvalitete, kao i eTwinning školama s najviše ostvarenih bodova.

Korona-kriza, poharavši cijeli svijet, u prvi plan stavila je sve slabosti naših obrazovnih sustava, ali i istakla važnost motiviranih i stručnih nastavnika. U tu svrhu, ovogodišnja konferencija usmjerit će napore na integriranje eTwinning projekata u nastavni plan i program, motiviranje učenika i nastavnika, kao i unapređenje odgojno-obrazovnih ustanova i kolektiva, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom