Bosna i Hercegovina     | 09.10.2020. 10:18 |

Studentski zbor SUM: Studenti, ne budite tuđe marionete

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. listopada (FENA) - Sveučilište u Mostaru mora poštovati i pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, a ako bi bilo suprotno, došlo bi do još većih problema i širenja zaraze te je kombinirani model nastave trenutno jedina moguća opcija, poručio je Studentski zbor Sveučilište u Mostaru.

Nakon što su proteklih dana u medijskim istupima studenti mostarskog sveučilišta, nezadovoljni odlukom da se nastava na toj visokoškolskoj ustanovi izvodi kombiniranim modelom, gdje će se većina predavanja odvijati on line, najavili prosvjed, Studentski zbor oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je taj model odabran sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a.

"Moramo razumjeti da na svakoj ustrojbenoj jedinici nije lako realizirati nastavu u klasičnom obliku zbog velikog broja studenata na određenim smjerovima, a u isto vrijeme zbog manjka prostornog kapaciteta. U takvim situacijama zdravlje studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja moramo staviti na prvo mjesto", navode iz Studentskog zbora.

Ističu, također, kako se Studentski zbor već dugi niz godina bori za smanjenje cijena i svih troškova kako bi se svima olakšalo studiranje koliko god je to moguće.

"Mi smo i sami studenti i najbolje možemo razumjeti situaciju u kojoj se svaki student sada nalazi, želimo i nastojimo olakšati studiranje svima, a i ove godine izdvojit ćemo 18.000 maraka za jednokratne financijske potpore studentima slabijeg imovinskog stanja. Potrebno je da županije, gradovi i općine osnivači Sveučilišta kontinuirano osiguraju potrebna sredstva za financiranje SUM-a, što im je obveza, a na što Studentski zbor proteklih godinu dana apelira. Također dugi niz godina organiziramo i besplatne studentske tečajeve kroz koje je ponuđeno 10 do 12 različitih tečajeva kako bi svim studentima pružili priliku za dodatnim znanjem i usavršavanjem", kazali su iz Studentskog zbora SUM-a.

Navode kako studenti Sveučilišta u Mostaru imaju mogućnost besplatnog gledanja kazališnih predstava u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar, kroz cijelu godinu ponuđene su i razne edukacijske aktivnosti i predavanja o različitim temama usko vezanim za afinitete studenata, uspješno se, kako kažu, realizira i Sveučilišna malonogometna liga, različiti kulturni sadržaji, predstave, kulturne večeri i slično.

"Na kraju apeliramo na studente da ne dopuste sebi da ih pojedinci uvuku u svoje predizborne kampanje pod krinkom studentskog boljitka. Ne dopustite da budete tuđe marionete i da pojedinci iskorištavaju trenutnu situaciju u svrhu osobne koristi ili promocije. Upravo su studenti, svojevoljno i pod ničijim pritiskom, izabrali svoje studentske predstavnike na ustrojbenim jedinicama te neizravno i vodstvo Studentskog zbora cijelog Sveučilišta. Time ste nam ukazali svoje povjerenje, a mi dajemo sve od sebe kako bi ga i opravdali", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo