Bosna i Hercegovina     | 09.10.2020. 12:27 |

Izložbom i dodjelom nagrada obilježena 'Dječija sedmica' u Mostaru (VIDEO)

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 9. oktobra (FENA) - Izložba likovnih radova učenika osnovnih škola iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na temu "Život u doba epidemije covid-19 očima djeteta" otvorena je u petak u Mostaru, a autorima tri najbolja rada uručene su prigodne nagrade.

Nagrađeni su Džejla Šoše iz Čapljine, Mateo Musa iz Mostara i Ema Borozan iz Stoca, a nagrade je uručila pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK Alma Kozo.

Ona je istakla kako to ministarstvo već tradicionalno obilježava Međunarodni dan djeteta, odnosno "Dječiju sedmicu" te da su ove godine zbog epidemiološke situacije nastojali da obilježavanje protekne bez većih priredbi i okupljanja.

- U saradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK putem škola objavili smo javni poziv na temu "Život u doba epidemije covid-19 očima djeteta". Djeca su zaista bila uspješna i vrijedna te je na današnjoj izložbi u Centru za kulturu predstavljeno 146 radova iz svih škola s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona - kazala je Kozo.

U sklopu obilježavanja "Dječije sedmice" Ministarstvo je, osim izložbe dječijih radova, ranije organiziralo i podjelu hiljau školskih torbi za socijalno ugroženu djecu na području HNK te priredilo video-materijal u saradnji sa studentima socijalnog rada i nevladinom organizacijom "DIGNITET", kojim se promoviraju prava djeteta.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4966

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1O2m41cf4SJfPqq_RyjkbitD6xyAtXqHo?usp=sharing

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'