Sport     | 08.10.2020. 21:35 |

BiH golom Krunića vodi protiv Sjeverne Irske na poluvremenu utakmice na Grbavici

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi s 1:0 protiv Sjeverne Irske, na poluvremenu susreta polufinala baraža za nastup na Evropskom prvenstvu koji se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Strijelac jedinog gola bio je Rade Krunić u 14. minuti.

Obje selekcije su igrale ofanzivno od prvog minuta susreta, međutim prva je zaprijetila reprezentacija BiH s nekoliko uzastopnih ubačaja iz slobodnih udaraca i kornera koje reprezentativci BiH ipak nisu uspjeli iskoristiti.

Irska početkom prvog poluvremena nije uspijevala ozbiljnije zaprijetiti golmanu Ibrahimu Šehiću. S druge strane reprezentativci BiH su kontrolisali tempo igre i sve češće nizali prilike pred golom gostujuće selekcije.

Napadi selekcije BiH isplatili su se u 14. minutu kada nakon odličnog prodora Branimira Cipetića i greške odbrane gostujućeg tima, pogodak za vodstvo BiH postiže Rade Krunić.

Nakon primljenog pogotka igrači Sjeverne Irske krenuli su ofanzivnije ka Šehićevom golu, a već u prvom napadu i nakon odličnog ubačaja u šesnaesterac, golman selekcije BiH „skida“ zicer irskom reprezentativcu Magennisu.

Uslijedio je mirniji dio utakmice, sve do 24. minuta kada snažnim ali nepreciznim udarcem prijeti Miralem Pjanić.

Irci su u drugom dijelu prvog poluvremena ipak sve češće prijetili Šehiću. Njihovi napadi uglavnom su se bazirali na ubačajima sa krilnih pozicija.

U 34. minutu nakon povratnog pasa Edina Džeke šutirao je Rade Krunić, ali Peacock-Farell brani njegov udarac.

Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo