Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 14:57 |

Turković-Lineu Pupo De Paula: Spremnost za unapređenje odnosa BiH i Brazila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u nastupnu posjetu ambasadora Federativne Republike Brazil u Bosni i Hercegovini Lineua Pupoa De Paula.

Turković je istaknula da su odnosi BiH i Brazila dobri i prijateljski i bez otvorenih pitanja što predstavlja dobru osnovu da se ekonomska suradnja podigne na višu razinu za što postoji dosta potencijala.

Naglasila je da obje zemlje imaju bogato kulturno naslijeđe i turističke potencijale koji, također, trebaju biti iskorišteni u međusobnim odnosima.

Ministrica je inicirala što skorije potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o uspostavi političkih konsultacija između dva ministarstva vanjskih poslova i Memoranduma o međusobnoj suradnji u oblasti diplomatske obuke, koji su trenutno u proceduri pripreme.

Ambasador Lineu Pupo De Paula je kazao da mu je privilegija što je imenovan za ambasadora Brazila u Bosni i Hercegovini te iskazao svoju spremnost za unapređenje odnosa BiH i Brazila u svim oblastima.

Na sastanku su razmijenjene informacije o iskustvima u borbi protiv pandemije virusa Covid-19 u obje zemlje i informacije o međusobnim podrškama u kandidaturama za međunarodne organizacije i tijela, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo