Stranačke aktivnosti     | 08.10.2020. 14:07 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Povodom rekurdnih 453 zaraženih koronavirusom COVID  19  i 10 umrlih GDS BiH zahtijeva da se usvoji  nova organizacija javne zdravstvene zaštite u BiH. Važno  je da se osigura ne samo jasan protokol i put  pacijenta do ljekara već i protokol i put  ljekara do pacijenta,izjavio je Ibrahim Spahić,predsjednik GDS BiH i naglasio da se ne smiju zanimarivati sve druge bolesti i njihovo liječenje.

Suočeni smo sa činjenicama koje nas obavezuju da se osigura sinergija svih zdravstvenih  ustanova i privatnih i javnh medicinskih institucija.Krizni štabovi trebaju biti racionalno obnovljeni  potvrđenim  i iskusnim  stručnjacima i imati dnevnu službenu  komunikaciju sa javnošću. 

Mobilizacija nadležnih stručnih i obrazovnih  organizacija podrazumjeva i efikasnije djelovanje ministarstava i njihova komplementarna saradnja.Vrijeme je da statistički zavodi na transparentan način saipštavaju rezultate svoga rada i da se promijeni matrica na kojoj je do sada počivao odnos prema javnosti.

Vrijeme je da se mjere zaštite od širenja pandemije osnaže i da se  svi radni potencijali aktiviraju kako bi bili ekonomski i socijalno i kulturno  održiva zajednica.

Ključno je da građani budu sigurni da imaju organizovanu  mrežu  zdravstvenih institucija i uvid u svoje zdravstveno stanje kako bi se liječili u skladu sa največim priznatim standardima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta