Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 14:22 |

Žrijebanje političkih subjekata za redoslijed na glasačkom listiću za Mostar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću, Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) će u petak, 9. oktobra, u sjedištu CIK-a u Sarajevu, organizirati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru.

CIKBiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je žrijebanje javno. Žrijebanje će biti otvoreno za javnost na način da će se postupak žrijebanja emitirati uživo putem live streaminga na web stranici CIK-a BiH, www.izbori.ba.

CIKBiH je ovu izbornu radnju prilagodio epidemiološkoj situaciji u BiH, prouzrokovanoj virusom Covid-19.

CIKBiH, nakon provedenog žrijebanja, svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji će biti održani u nedjelju, 20. decembra. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, navodi se u saopćenju CIK-a.                                                                        

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo