Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 15:49 |

Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu za dio dionice Prve transverzale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Općina Novo Sarajevo izdala je građevinsku dozvolu za dio prve dionice Prve transverzale koja se nalazi na njenom području.

I Općina Centar Sarajevo je jučer izdala pravosnažnu građevinsku dozvolu za izgradnju prvog dijela ove izuzetno značajne saobraćajnice koji prolazi kroz ulicu Halida Kajtaza, od raskrsnice sa Kranjčevićevom do raskrsnice sa Tešanjskom ulicom. Ovim su se i definitivno stekli uslovi za početak izgradnje prve dionice Prve transverzale 20. oktobra, kako je to i ranije najavljeno.

Ovo su najvažnije informacije istaknute na današnjem 40. redovnom koordinacijskom sastanku predstavnika nadležnih institucija Kantona, Grada i općina.

I ovim sastankom je predsjedavao premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić koji se na samom početku zahvalio predstavnicima svih općina na njihovim dosad poduzetim aktivnostima.

Svi učesnici sastanka su se složili da više ne postoje prepreke da najavljeni radovi počnu u zadatom roku.

Predstavnici Direkcije za puteve su, ovom prilikom, naglasili da neće biti potrebe za alternativnim pravcima koji bi omogućili normalno odvijanje saobraćaja tokom trajanja radova, jer će se oni izvoditi samo na desnom dijelu saobraćajnice, pri čemu će se ulicom Halida Kajtaza moći, kao i do sada, nesmetano odvijati promet.

Istaknuto je i kako se intenzivno radi na pripremama za uklanjanje objekta u ulici Halida Kajtaza od broja 26 do broja 32, što je ujedno i zadnji preostali objekt na drugom dijelu prve dionice ove saobraćajnice, do ulice Braće Begić.

Najavljeno je da će uskoro biti potpisan i ugovor sa izvođačem radova, kako bi se započelo s pripremnim i konačnim radovima na uklanjanju ovog objekta.

Iz Općine Centar su u vezi s ovim informisali prisutne kako se eksproprijacija vrši po hitnim procedurama na navedenom lokalitetu.

Ovim se stvaraju uslovi za izgradnju naredne etape ove saobraćajnice.

Na sastanku je istaknuto kako je dinamički akcioni planu završen, ali i da će se on usvajati na narednom sastanku, jer je neophodno da u njegov sadržaj Općina Centar uvrsti još neke svoje prijedloge.

U osvrtu na dosadašnji rad, Nenadić je pohvalio rad Direkcije za puteve koja sa svega 12 uposlenika radi odlično na mnogobrojnim značajnim projektima, te je, ovom prilikom, zamolio sve koji su nadležni za izgradnju Prve transverzale da im pruže svu potrebnu pomoć i podršku, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo