Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 13:09 |

Nenadić - Ajnadžić: Ubrzati realizaciju projekata od zajedničkog interesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Predstavnici Vlade Kantone Sarajevo i Općine Centar, predvođeni premijerom Marijom Nenadićem i načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, održali su danas sastanak o intenziviranju dinamike realizacije kapitalnih projekata koji su od zajedničkog interesa. 

Kao jednan od najprogresivnijih, ali i najznačajnijih zajedničkih projekata ocijenjen je izgradnja modernog IT Parka na lokalitetu Šipa. Parcele i investitori su već poznati, a na Općini, Vladi KS i Zavodu za izgradnju KS je rješavanje uređenja gradskog građevinskog zemljišta, izgradnja pristupne saobraćajnice te izdavanje potrebnih dozvola za njegovu gradnju. Kako su nadležni najavili, u narednom periodu će se raditi na ubrzanju procedura potrebnih za početak izgradnje ovog tehnološkog parka. 

Na isti način bit će tretirana i izgradnja spomen obilježja "Ljiljan" za koje je završeno i usvojeno idejno rješenje i glavni projekat, a koje bi nakon izgradnje trebao postati centralno spomen obilježje izgrađeno u znak sjećanja i poštovanja svih pripadnika Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine sa područja općine Centar. 

Za narednu sedmicu najavljen je početak sanacije najurgentnijih klizišta na području ove općine, gdje će nadzor vršiti Zavod za izgradnju KS. 

Na sastanku je bilo riječi i o drugim zajedničkim kapitalnim projektima, sanacijama saobraćajnica, uređenju parkovsko-rekreativnih zona, te procesima vezanim za rješavanja pitanja bespravne gradnje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo