Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 11:40 |

Državljani BiH krijumčarili migrante, jedno vozilo sletjelo u kanal

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. listopada (FENA) - Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH u noći s utorka na srijedu oko ponoći spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Gradiške.

Migrante su krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine, i to u dva vozila, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač Škode, bh. nacionalnih oznaka, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, Renault, na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo je s puta u kanal.

U cilju pronalaska osoba i zaustavljanja Škode o događaju su obaviješteni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području općine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "krijumčarenje osoba" o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhićeni.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo