Najave     | 07.10.2020. 10:02 |

BH Pošta slavi Svjetski dan pošte, dodjela nagrada za Najljepše dječije pismo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Nekoliko stotina školaraca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine ove godine učestvovalo je u već tradicionalnom izboru Najljepšeg dječijeg pisma koji je organizovan povodom Svjetskog dana pošte.

BH Pošta će u četvrtak, 8. oktobra u auli Glavne pošte Sarajevo u 12 sati biti domaćin manifestacije na kojoj će biti dodjeljene nagrade za Najljepše dječije pismo u BiH, a u sklopu 49. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade koje organizuje Svjetski poštanski savez preko poštanskih operatera širom svijeta. Tema je bila "Šta biste poručili odraslima o svijetu u kojem živimo".

Ovogodišnja dodjela nagrada je organizovana u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite od Covid-19. Tako će umjesto uobičajenog prisustva svih nagrađenih i predstavnika škola, ovaj put nagrade biti dodijeljene djeci koja su osvojila prvo, drugo i treće mjesto, te njihovim nastavnicima, dok će djeci koja su plasirana od četvrtog do desetog mjesta nagrade biti poslane brzom poštom na kućne adrese.

Tom prilikom obratit će se generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić, a manifestaciji će prisustvovati i članovi uprava sva tri bh. poštanska operatera.

Izbor Najljepšeg dječijeg pisma je aktivnost koju u našoj zemlji zajednički provode sva tri poštanska operatera - BH Pošta, Hrvatske pošte Mostar i Pošte Srpske, a ovogodišnji organizator je BH Pošta, saopćeno je iz BH Pošte.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!