Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 15:36 |

Završen Napretkov tečaj pisanja tekstova iz područja copywritinga

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. listopoada (FENA) - Posljednji, osmi susret tečaja pisanja tekstova iz područja copywritinga, u organizaciji HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar, završilo u Narodnoj knjižnici HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Kroz osam dvosatnih susreta, polaznici ovog besplatnog tečaja, upoznali su se s teorijskim dijelom copywritinga kao i s osnovama pisanja raznih tekstova po određenim formulama za pisanje i ostalim tehnikama pisanja tekstova iz područja copywritinga.

Tijekom samih predavanja, kao i kroz domaće zadaće, polaznici su usavršili pisanje objava za razne forme te su napisali, i na osmom susretu predstavili, svoje blog tekstove, u kojima su obradili određene zadane ili željene teme, priopćeno je u utorak iz Napretka.

O samom tečaju i predavaču, diplomiranom novinaru i profesionalnom SEO copywriteru, voditelju odjela digitalnog marketinga tvrtke IT Odjel Marku Sutonu, svoje viđenje iznijela je jedna od polaznica, diplomirana ekonomistica Anita Lučić.

"Na tečaju copywritinga naučila sam da objave za društvene medije nisu samo gomila nabacanih riječi, već da te riječi moraju imati neku formu i svrhu. Upravo na ovom tečaju naučila sam brojne formule za pravilno pisanje društvenih objava, PR tekstova, newslettera, blog tekstova i još mnogo toga. Sad točno znam što i na koji način u tekstu istaknuti, a da sve to ima pravu formu i da je čitalačkom oku primamljivo i intrigantno za daljnje čitanje", kazala je Lučić.

Istaknula je kako je sav tečaj potkrepljiv brojnim primjerima iz svakodnevnog Markovog osebujnog rada u ovom poslu.

"Marko nam je dao mnoge zanimljive i korisne savjete za daljnji rad. Za voditelja tečaja imam samo riječi pohvale. Marko je zaista posvećen svojoj struci i veliki profesionalac. Profesionalizam i entuzijazam u njegovom radu lako se prenio i na ve nas polaznike tečaja, tako da smo s užitkom upijali sve informacije i znanja o copywritingu", naglasila je Lučić..

Voditelj tečaja kazao je kako su tečaj priveli kraju te kako je jedanest polaznika uspješno odslušalo sva predavanja.

"Ovaj tečaj priveli smo kraju i evo, od 15 upisanih polaznika, imamo 11 polaznika koji su uspješno odslušali sva predavanja te odlično iznijeli sve praktične vježbe koje su imali za zadatak, kako tijekom samih predavanja, tako i kao domaću zadaću. Moram pohvaliti sve polaznike na ustrajnosti, volji i želji za napredovanjem i saznavanjem nečeg novog. Imamo osobe koje se nikad nisu susretali s pisanjem, a upravo su pročitali svoj blog tekst od nekoliko stotina riječi", kazao je Suton.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka uime organizatora zahvalio je predavaču i svim polaznicima te istaknuo kako su već tijekom održavanja ovog tečaja imali upita za novi tečaj tako da će HKD Napredak Glavna podružnica Mostar ukoliko epidemiološke prilike budu dopuštale početkom iduće godine planiraju novi tečaj copywritiniga.

"Do tada, Glavna podružnica Mostar planira već sredinom ovog mjeseca (listopada) krenuti s novim tečajem - Tečajem crtanja i obrade fotografije, koju će voditi član Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar profesor Višeslav Lučić. Također, želim zahvaliti vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a koji su nam nesebično i domaćinski prepustili na korištenje prostorije čitaonice. Bez njih, teško da bi ovaj tečaj mogao biti u potpunosti besplatan", kazao je Landeka.

Nakon podjele certifikata uslijedilo je, sada već prijateljsko, druženje polaznika i voditelja Napretkovog tečaja copywritinga, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije